Egészség

Gondold magad karcsúra!

Ha valóban működik, akkor ez minden idők legkönnyebben betartható fogyókúrás módszere.

Gondold magad karcsúra!A Bristoli Egyetem kutatói száz nő és száz férfi bevonásával végeztek kísérletet. A résztvevők egyik csoportjának nagy tál, míg  másik csoportnak kis tál leveseket tálaltak fel, majd miközben ettek, a nagyobb tányérokból leengedtek, a kisebbekhez viszont hozzáengedtek némi levest anélkül, hogy az alanyok ezt észrevették volna.

Az érkezések után azok érezték a leginkább jóllakottnak magukat, akik azt hitték, hogy nagy tányér levest ettek, míg azok maradtak leginkább éhesek, akik kis tányérból kanalaztak, holott igazából ugyanakkora mennyiséget fogyasztottak el.

A kutatók mindebből azt a következtetést vonták le, hogy a jóllakottság érzésében kulcsszerepet játszik a memória, vagyis ha azt hisszük, hogy nagy adagot ettünk, jóllakottabbnak fogjuk érezni magunkat, még akkor is, ha valójában nem is ettünk sokat.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Gondold magad karcsúra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top