Egészség

Már országos az influenzajárvány

Az "influenzaszerű megbetegedések" száma átlépte az országos járványküszöböt: folytatódik a köhögés-tüsszögés-orrfújás program.

Már országos az influenzajárványAz Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint január első hetében 19 százalékkal több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint a korábbi azonos időszakban: az 5. héten már legalább 16 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, és tizenöt megyében emelkedett a páciensek száma.
Több helyről jelentettek erős halmozódást: a járványok eddig egy bölcsődét, négy óvodát és három általános iskolát érintettek; A és B influenzavírust egyaránt találtak a kis betegeknél.

A gyerekek nagyobb veszélyben vannak: a mostani páciensek harmada 14 év alatti. A következő kockázati csoport a fiatal felnőtteké: a 15 és 34 év közöttiek közül az átlagosnál jóval többen ülnek az orvosi rendelőkben (a betegek 40 százaléka ilyen korú).

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal múlt szombaton a Facebook-oldalán azt közölte, hogy Európa teljes nyugati felén és több, Magyarországgal szomszédos országban is kiterjedt influenzajárvány van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top