Egészség

Pálcikalábakért éheztetik magukat a tinik

Újabb rémisztő trendnek akarnak megfelelni a fiatal lányok.

Az extrém soványságot hirdető, úgynevezett thinspiration weboldalak egyik legfelkapottabb témája mostanában a pálcikaláb. A megszállottan fogyókúrázó fiatal lányok célja az, hogy a combjaikat és a lábszáraikat annyira lefogyasszák, hogy azok középen egyáltalán ne érjenek össze.

Példaképek (?)
Példaképek (?)

Az irányzat követőinek legfőbb példaképei a modell Cara Delevigne és a Alexa Chung brit tévés-divatszerkesztő, akiknek valóban megdöbbentően vékony lábaik vannak. A trend mostanra már a street style blogokat is elérte: a lányok szűk nadrágokban, miniszoknyákban és apró sortokban mutogatják büszkén csont és bőr lábaikat.

A szakemberek szerint ahhoz, hogy valakinek a combjai egyáltalán ne érjenek össze, vagy különleges genetikai adottságok, vagy pedig szabályos éhezés, alultápláltság  szükségeltetik, így tehát a trend igencsak veszélyes. Nem beszélve arról, hogy a legnagyobb jóindulattal sem lehet esztétikusnak nevezni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top