Egészség

Veszélyes fogyókúrás módszer jött divatba

A féregdiéta akár életveszélyes is lehet. Ráadásul teljesen hatástalan.

Minden bizonnyal a létező egyik legbizarrabb fogyókúrás módszer a féregdiéta. Hívei általában galandférgek petéit tartalmazó – interneten vásárolt – pirulák formájában juttatják a szervezetükbe az élősködőt, de egy amerikai nő például egy kifejlett galandférget nyelt le annak reményében, hogy így megszabadulhat a túlsúlyától.

Veszélyes fogyókúrás módszer jött divatba

A galandférgek gyakorlatilag szinte minden a szervezetbe kerülő táplálékot felfalnak, amitől ugyan valóban fogyatkozni kezdenek a kilók, viszont az élősködők az értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat is magukba szívják, ami súlyos hiányállapotokat idézhet elő a testben. Emellett a férgek bizonyos szerveket, így például a májat is károsíthatják. A fogyókúrázó szervezete fokozatosan legyengül, és akár életveszélyes állapotba is kerülhet.

Mindemellett az eszement diéta értelmetlen is, mivel a férgek kipusztítására szolgáló gyógyszer hizlal. Vagyis ha a páciens maradandó egészségkárosodás nélkül megússza, még akkor is minimum az eredeti súlyára hízik vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top