Egészség

10+1 olcsó játék, hogy mindig öröm legyen a fürdés!

Fürdés közben nagyon jókat lehet játszani, ám az állandó nedvességben a legdrágább játékok is pillanatok alatt bepenészednek. Nem fog annyira fájni a szívünk, amikor a kuka felé indulunk, ha magunk készítjük fillérekből a fürdősjátékokat – akár minden estére mást!

1. Jeget a vízbe!

Egy kisebb műanyag dobozba tegyünk pár műanyag állatot, öntsünk rá vizet, és tegyük be a mélyhűtőbe. Ha közeleg a fürdés ideje, csak tegyük a kádba és adjunk a gyereknek egy kanalat, bányássza ki a befagyott kincset. Még egyszerűbb, ha mindezt nem dobozba, hanem nylonzacskóba készítjük el!

10+1 olcsó játék, hogy mindig öröm legyen a fürdés!2. Fessük be a habot!

A legegyszerűbb habfürdőt is élménnyé varázsolhatjuk, ha a régi, megunt és alaposan kimosott spriccelős flakonjainkba ételfestékes vizet töltünk. A habra ráfesthetjük a gyerek nevét, vagy ha többféle színt is elkészítünk, akár a teljes szivárványt!

3. Régi flakon új szerepben

Vétek lenne kidobni az üres samponos vagy tusfürdős flakonokat, hiszen hajót készíthetünk belőlük! Fektessük a flakont az oldalára, és vágjunk a tetejére egy négyzet alakú lyukat. Máris kész a ladik, amiben számtalan műanyag állatkát lehet szállítani egyik parttól a másikig!

4. Puzzle a víz alatt

Kádra tapasztható játékokból rengeteg van a piacon. Nem véletlen – minden gyerek odavan érte! Nem kell azonban súlyos ezrekért venni egy öltöztető babát vagy építőkockákat – a hobbi boltokban pár száz forintért hatalmas dekorgumi lapokat vehetünk, ebből pillanatok alatt vághatunk ki halat, polipot, hableányt, tengeralattjárót, de ha csak egyszerű geometriai formákat szabdalunk, az is tökéletes kreatív játék!


5. Rajzoljunk bátran!

Fürdőkrétát csinálni pofonegyszerű dolog. Olvasszunk fel pár régi szappanmaradékot a mikróban, és amikor folyékony, keverjünk bele némi ételfestéket. Öntsük egy régi jégkockatartóba vagy bármilyen szilikonformába, és pillanatok alatt megszilárdul a gyerek- és bőrbarát firkálós játék, amit utána a kádról a zuhanyrózsával pillanatok alatt lemoshatunk.

6. Csináljunk esőerdőt!

Egy joghurtospohár vagy egy pillepalack alsó része kell csak hozzá. Vegyünk elő egy kést (vagy más hegyes szúróeszközt) és döfjünk pár lyukat az aljába. A víz sűrű esőként fog kiömleni belőle, a gyerekek nagy örömére.

7. Vízipisztoly házilag

Minden gyerekes házban kallódik jó pár gyógyszeradagoló fecskendő, vagy épp egy orrszívó ballon. Vízbe téve isteni vízipisztoly válik belőlük.

10+1 olcsó játék, hogy mindig öröm legyen a fürdés!8. Borotvakrémből festék

Egy használaton kívüli muffinformába nyomj több adag borotvahabot, és keverd össze pár csepp ételfestékkel. Csak egy ecset kell, és máris készülhetnek a műalkotások.

9. Vízicsörgő

Kicsi műanyag doboz, flakon minden háztartásban kallódik – tegyél bele rizst, babot, gombokat, és add oda a gyereknek, próbálja ki, milyen hangja van a víz felett és a víz alatt.

10. Bálnahangot papírból

Adj a kádban ülő gyereknek egy műanyag poharat, és kérd meg, hogy tegye félig a vízbe. Hajoljon most a pohárra és próbáljon minél furább hangokat kiadni. A víz eltorzítja a hangot, így egész mulatságos lesz az eredmény!

+1. Szivacsból bármit!

Jó lenne egy béka, egy kagyló, egy horgony, amit magával vihet a gyerek a kádba, de sehol nem kapsz ilyesmit? Vegyél elő egy sima, konyhai szivacsot, és vágd a megfelelő formára.

Még több játék fürdéshez

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top