Egészség

Szépségblogot ír a leukémiás lány

Sorstársai és az egészséges emberek is sokat tanulhatnak tőle.

A 21 éves Emily Parkernél tavaly júniusban diagnosztizáltak leukémiát, majd az azt követő öt hónapot kórházban töltötte. A kezelések miatt elveszítette a haját, és sokat fogyott. A lány azonban eldöntötte: a betegsége idején is szép és ragyogó marad. Blogot indított, melyben megosztja a szépségtippjeit, elsősorban azért, hogy a sorstársait is inspirálja.

Emily blogjának több ezer követője van. Egyes bejegyzésekből a betegek és egészségesek egyaránt tanulhatnak, de a kemoterápián átesőknek speciális postokat is ír, például arról, hogyan kezeljék a hajhullást, milyen hidratálókat érdemes használniuk a kiszáradt bőrükre, vagy épp milyen holmikat vigyenek magukkal a kórházba.

A lány immár gyógyulófélben van, és a haja is újra nőni kezdett. A blogja sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy elvégez egy sminkes tanfolyamot, és azt fontolgatja, hogy színházi sminkes lesz. Mindemellett szeretné folytatni a betegsége miatt félbehagyott egyetemi tanulmányait is.

“Rengeteg üzenetet kaptam, amiben azt írták, hogy a blogom segített nekik, megfogadták a tanácsaimat. Nem azt mondom, hogy az emberek csak a külsejükkel legyenek elfoglalva, de ha rákos vagy, ez az egyik módja, hogy újra normálisnak érezd magad” – mondta Emily a Daily Mail riportjában. 

Szépségblogot ír a leukémiás lány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top