Egészség

Friss levegőért állnak sorba az emberek

Egyelőre legalább még ingyen van.

Henan tartomány fővárosa, Csengcsou az egyik legszennyezettebb levegőjű város Kínában. Épp ezért a városban oxigénosztó állomásokat állítottak fel, ahol bárki ingyenesen vételezhet a zsákokba csomagolt friss, hegyi levegőből. Legalábbis, ha van ideje és türelme kivárni a hosszú sort. 

A Laojun-hegyről származó, zacskós levegőt oxigénmaszkok segítségével lélegezhetik be az emberek. “Úgy éreztem, a babám jobban mozog, amikor beszippantottam a levegőt. Szeretnék majd a hegyen sétálni, miután a gyermekem megszületett” – nyilatkozta a sajtónak a helyszínen egy várandós nő. “A levegő nagyon jó, de az idő túl rövid. Túlságosan hamar abba kellett hagynom, de addig nagyszerű volt” – fogalmazott egy 75 éves férfi.

Kína 74 vizsgált városa közül mindössze 3 felelt meg a hivatalos levegőminőségi előírásoknak. Az Egészségügyi Világszervezet környezetvédelmi krízisként aposztrofálta az országban jellemző veszélyesen magas szmogszinteket. 

Pénzért árulják a friss levegőt

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top