A bolti müzliszeleteknek érdemes mindig elolvasni a címkéjét, mert lehet, hogy van benne olyan hozzávaló is, amire egy müzliszeletben nem számítanánk. Viszont ha házilag készítjük, ez biztosan nem történhet meg.
Íme a recept írásban is:
• 20 dkg datolya kimagozva, forró vízbe áztatva, leszűrve, pürésítve
• 15 dkg mandula felaprítva
• 1 marék szezámmag
• 2 dl hidegen sajtolt napraforgóolaj
• 2 tojás
• 2-3 ek méz/rizsszirup/datolyaszirup
• 1 tk őrölt fahéj
• késhegynyi őrölt kardamom
• késhegynyi gabonakávé
• csipet só
• kevés citromlé
• 25 dkg zabpehely (apró szemű)
• 1 marék mazsola
A hozzávalókat összekeverjük és kiolajozott tepsibe simítjuk. Még sütés előtt célszerű felszeletelni. Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütjük.