Egészség

Böjt: a negyedik naptól már könnyű!

És megtörtént az áttörés! A negyedik napon mindenki arról számol be, hogy könnyűnek és vidámnak érzi magát.

Szilvi, újságíró

Ma délutánra valahogy minden más lett. Biztos az is számított, hogy teljes nyugiban otthonról tudtam dolgozni, és egész nap remekül jól haladtam, így nem stresszelt a határidő. Tapasztalatok:
1. a fejfájás elmúlt, 2. az éhségérzet minimális és egyáltalán nem zavaró, 3. kitörő jókedv, 4. fáradtnak sem érzem magam. Optimista lettem, lehet, hogy a második fele már könnyen megy? A folyadékkal viszont hadilábon állok. Szinte vízundorom lett, pedig amúgy elég sok vizet iszom, a többit is erőltetnem kell, pedig minden finom. Mindegy, tudom, hogy muszáj, úgyhogy komolyan veszem.

Kriszta, vezetőszerkesztő

És végre! Ma reggel hihetetlenül korán, fitten, frissen ébredtem, lazán elnavigáltam egy nagyon zűrös reggelt, majd egyszer csak egyik (férfi) kollégám kedvesen megkérdezte mi történt velem, olyan “sugárzóan” nézek ki. Remek indítás volt. Homoktövises gyümölcslé, ebédre almakrémleves, uzsonnára meggyturmix volt a menü. Vacsorára pina colada koktélnak nevezett híg ananászlé, kis kókuszreszelékkel. Az angyalok nagyon bátran kísérleteznek ízekkel, összetevőkkel. Minden napra jutott minden ízből, gyümölcsből, zöldségből, savanyúból, édesből. Ami nekem meglepő volt a korábbi tapasztalataimhoz képest, hogy ők bátran használnak növényi tejeket, még ha nagyon hígítva is. Később megértettem, ez segített abban, hogy a rengeteg gyümölcssav soha nem marta a gyomromat, egy percig sem voltam éhes, és a vércukrom sem ingadozott, csak ha nem figyeltem oda, és nem ittam időben.

Ági, újságíró

Úgy érzem, valami átállt bennem. Nem sóvárgok a reggeli tejeskávé után, kifejezetten nem vágyom tejre, sem húsra. Gondolom, hogy ez nem fog így maradni, de azt hiszem, túl vagyok a holtponton. Sokat segít, hogy ehetek, zöldeket és gyümölcsöt, és nem azt a kínzó, innen nézve sanyargató lékúrát választottam. De azért megvolt az első, komolyabb kihívás is, este ugyanis barátainknál voltunk, vacsorán. Amíg a többiek a tonhalas spagettit főzték, én vágtam a salátának valót. De nem éreztem mártírnak magam.

Kíváncsi vagy, ki, miért kezdett a böjtbe? Sorozatunk első részében részletesen elolvashatod!
Az első nap beszámolóját pedig itt találod!
A második napot pedig itt
És a harmadikat itt

Andi, értékesítéstámogató

Ma reggeltől estig suliban voltam, külön kihívást jelentett az, hogy sokan rágcsáltak körülöttem, kínálgattak mindenféle finomsággal. Néha éreztem azt, hogy éhes vagyok, de egy-egy korty ital megoldotta ezt a problémát. A szagokat most is nagyon erősen érzem, próbáltam befogadni és egyben elengedni ezeket.

Réka, szerkesztő

Mintha egyszerűen kiégett volna bennem az “evés” parancs. Csak kap valamit a testem, amivel elduruzsol, de semmi egyéb. Teljes vágytalanítás van, eszembe sem jut semmi más. Igazából jó így, könnyű és egyszerű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top