Egészség

Így segít az ebolaárvákon az UNICEF

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) bejelentette hétfőn, hogy megkétszerezi segélymunkásainak számát az ebola által leginkább sújtott három afrikai országban, mert a járvány miatt mintegy 4000 gyerek árván maradt a térségben.

Guineában, Libériában és Sierra Leonéban az ebolabetegek 20 százaléka gyerek. Az UNICEF alkalmazottainak számát 300-ról 600-ra növeli ezekben az országokban – mondta Peter Salama, a szervezet egyik tisztségviselője az ENSZ New York-i székházában. “Az iskolákat bezárták, a gyerekeket nem engedik ki otthonukból, nem játszhatnak más gyerekekkel. A halál pedig sorra szedi az áldozatait” – tette hozzá.

A Sierra Leone-i hatóságok bejelentették hétfőn, hogy a betegségben meghalt egy újabb hazai orvos, Godfrey George, egy állami kórház főorvosa, immár az ötödik az országban, ahol nagy hiány van egészségügyi alkalmazottból.

Kanada bejelentette hétfőn, hogy újabb összeget – 20 millió amerikai dollárnak megfelelőt – fordít az ebola elleni oltóanyag kutatására és fejlesztésére, és hogy készletet hoz létre oltóanyagból és a kísérleti fázisban lévő gyógyszerekből arra az esetre, ha a halálos járvány betörne az országba.
Mindeddig nem észleltek ebolás esetet Kanadában, mégis az észak-amerikai ország bejelentette pénteken, hogy Ausztráliához hasonlóan felfüggeszti a vízumkérelmek elbírálását az ebolajárvánnyal küzdő nyugat-afrikai országok állampolgárai esetében.

Ezt megelőzően Margaret Chan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezérigazgatója élesen bírálta Ausztrália lépését, mondván, hogy a határok lezárása nem fogja megállítani az ebolavírus terjedését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top