nlc.hu
Egészség
Rühesség: hazaküldték a kollégistákat

Rühesség: hazaküldték a kollégistákat

Hazaküldték egy szegedi kollégiumból azt a 6 diákot, akiknél rühességet állapítottak meg a múlt héten. Az épületet hétvégén fertőtlenítik – írja a Délmagyar.

A lap információi szerint három lány még november elején jelezte a kollégiumban, hogy kiütések jelentek meg rajtuk, amik nagyon viszketnek. A kollégium vezetője elmondta, hogy a tanulókat rögtön orvoshoz küldték, a bőrgyógyász pedig megállapította, hogy a tüneteket egyértelműen a rühatka okozta. A lányok szobáját fertőtlenítették, lecserélték a teljes ágyneműt, a családokat tájékoztatták a fertőzésről, és részletesen elmondták a szülőknek, mit kell tenni, hogy a fertőzés megszűnjön: alapos, fertőtlenítő mosdás után kenjék be magukat a szakorvos által adott fertőtlenítőszerrel, a ruhákat az alapos mosás és fertőtlenítés után vasalják is ki. Az intézményvezető azt mondta, helyes kezelés esetén a fertőzés 6-8 hét alatt megszűnik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top