Egészség

Tiltakoznak a magánmentők

A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, az emberi erőforrások miniszterének és az egészségügyi államtitkárnak is levelet ír az öt legnagyobb magánmentőt tömörítő szövetség egy számukra hátrányt jelentő rendelettervezet miatt – írta a Világgazdaság.

A mentésről szóló rendelet tervezett módosításával a szaktárca jelentősen kibővítené azoknak a rendezvényeknek a körét, amelyeken kizárólag az Országos Mentőszolgálat nyújthat egészségügyi biztosítást, így az egyik fő bevételi forrást biztosító tevékenységüktől fosztaná meg a magánmentőket.

Az öt magánmentő-szolgálat véleménye szerint a hatályos rendelkezések megfelelően szabályozzák az egészségügyi szolgáltatók, így az OMSZ viszonyát.

A rendezvények egészségügyi biztosítása ma évi 100-200 millió forint bevételt jelent a magánmentőknek, egy rendezvény egészségügyi biztosítása átlagosan 10 ezer forint óránként.

A sportszövetségek közül több is kiáll a mellett, hogy a sportrendezvények egészségügyi biztosítását a jövőben is a magánszolgáltatók láthassák el – írta a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top