Egészség

Veseátültetés után vágott nagy életmódváltásba Zsuzsa

Az NLCafé bloggere, Fitneszanyu nagy megújulás programjában a 46 éves Zsuzsi életmódját változtatta meg. Zsuzsi túl egy vesetranszplantáción és egy váláson megmutatta, mire képes.

Hanyu Zsuzsi 46 éves, könyvelő: rengeteget dolgozik, odaadással neveli a fiát, és persze elégedetlen önmagával. Gyerekkorától fogva gátlásos volt. “Mindig is gondom volt azzal, hogy a nőiességemet megéljem, és elfogadjam olyannak, amilyen vagyok.” Aztán jött egy válás, és Zsuzsi elvesztette minden önbizalmát.

Vesetranszplantáció után vágott nagy életmódváltásba Zsuzsa

“Ezt a nem-szeretem-magam állapotot sikerült odáig fejlesztenem – mesélte Zsuzsi az első találkozásunkkor –, hogy a testem is beteg lett: 2005-ben kiderült, hogy krónikus veseelégtelenségem van. Az ezt követő időszak elmondhatatlanul nehéz volt, ugyanakkor hihetetlen változásokat is hozott. Csak arra fókuszáltam, hogy meggyógyuljak, és ezért rengeteget tanultam magamról, az életről és a világról. Átalakultak a barátságaim, a kapcsolatom a családdal és a magammal szembeni elvárásokat is sokkal reálisabban láttam.”

A folytatás azonban elkerülhetetlen volt: 2010-ben vesetranszplantációra került sor. A beavatkozás nagyon jól sikerült, ami többek közt annak is köszönhető, hogy Zsuzsinak a testvére ajánlotta fel a veséjét.

Zsuzsi 4 éven át odafigyelt önmagára, és elhatározta, hogy életmódot vált, és teljes életet él. Gyógyszereket kellett ugyan szedni és kontrollra járni, de emellett elkezdett tollas-edzésekre járni a Magyar Szervátültetettek Szövetségéhez, versenyezni, egészségesen étkezni, önismereti tréningeken vett részt. Mikor jelentkezett a “Nagy Megújuló Program 2015” átalakító programomra, már egy tudatos, sugárzó nő volt.
 

Zsuzsival egy nagyon egyszerű, átlátható edzésprogrammal dolgoztunk a 6 hét alatt. A jelszavunk a komplexitás volt: sok mozgás, ésszerű diéta, és kiegészítő elektrokozmetikai kezelések voltak a tervben. Adott volt a korábbi mozgásforma: heti kétszer, hétfőn és szerdán 1,5 órás tollas-edzésen vett részt a Transzplantáltak Egyesületében.

Vesetranszplantáció után vágott nagy életmódváltásba Zsuzsa

Heti egyszer együtt edzettünk: kézi súlyokat, kettlebellt, TRX-et, gumikötelet és saját testsúlyt használva. Ezek teljes testes erősítő edzések voltak, magas pulzus számmal, személyre szabott terheléssel. A 4. edzés a héten egy otthoni, önálló edzés volt, általában hétvégén: Zsuzsi vagy a személyre szabott kézi súlyos edzéstervét hajtotta végre, vagy a változatosság kedvéért Zumba-videókra táncolt. A lényeg hogy a 6 hét alatt mindössze 2 (!) edzést hagyott csak ki, azt is betegség miatt.

Zsuzsival öröm volt dolgozni: 6 hétig lelkiismeretesen tartotta a dietetikusunk által összeírt egyénre szabott diétát, kategorikusan kiiktatta a nasikat és felesleges kalóriákat. Minden edzésen maximálisan teljesített, szó nélkül, mosolyogva végezte a legizzasztóbb gyakorlatokat is. A 6 hét végére egész komplex, haladó jellegű gyakorlatokat is megtanultunk, ami egyértelmű jele a fejlődésnek. Ugyanis nemcsak a fogyás a siker, hanem az erőnlét, az állóképesség, a koordináció és a rugalmasság fejlődése is.

“Tudtam, hogy mivel megnyertem ezt a programot, szem előtt leszek. Blanka és a csapata, valamint Blanka blogjának az olvasói kíváncsi várják, hogy mit értem el, és ez olyankor is erőt adott, mikor egyéb esetben megbotlottam volna, például egy vendégségben.

Kicsit félek is, hogy a program után, egyedül mennyire fogom tudni tartani az előírtakat.

De úgy érzem, a siker erőt ad a folytatáshoz, és a nehezén amúgy is túl vagyok: hiszen 10 kiló fogyást tűztem ki célul, és ebből 6 már megvan : ) “

Vesetranszplantáció után vágott nagy életmódváltásba Zsuzsa
A személyre szabott edzésprogram, és a személyre szabott diéta lényege pont az, hogy tartható. Zsuzsi egyszer sem volt éhezett a program alatt, és egyszer sem terheltük túl vagy alul az edzésekkel, így a szenvedés elmaradt.
 

A program végén Zsuzsi hasát egy rádiófrekvenciás zsírbontó készülékkel kezeltük le. A fotózás előtti héten, utolsó simításként, Zsuzsi 3 alkalom hyaluronos arckezelésen vett részt. A programot profi fotózással zártuk, hogy Zsuzsi eddig elért eredményei tökéletesen legyenek megörökítve. “Zsuzsi nagyon közvetlen, bájos nő, mi fotósok pont az ilyen modelleket szeretjük, még ha amatőr is” – mondja Hámori Ildikó fotós, aki profi fotóival tette fel a koronát a Programra.

Megnézem
Összes kép (1)
Zsuzsi a 6 hetes program alatt 6 kilót fogyott, a testzsír százaléka hat százalékot csökkent, míg az izomzata három százalékkal nőtt. Derékból 8 cm, csípőből 6 cm, mellből 10 cm ment le. Combból 5 centit sikerült faragnunk, a kar pedig 2 centit csökkent. Zsuzsi összességében tónusosabbá vált, bőre feszesebb, tartása szebb lett. A csinos és sugárzó nő még ragyogóbb lett, a megjelenés fittebb, magabiztosabb. Előkerültek a régen megvett “majd egyszer felveszem” ruhák a szekrény mélyéről. Elégedetten néz a tükörbe, és vidáman zsebeli be a bókokat.
 

Ha van “Nagy fogyás” történetetek, és szívesen megosztanátok másokkal is a módszereteket, írjatok az eszter.jambor@centralmediacsoport.hu címre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top