Egészség

Összefogtak Szegeden az agydaganatos kislányért

Operálhatatlan agydaganatot fedeztek fel egy 11 éves szegedi kislánynál. A város összefogott, hogy segítsenek rajta és a szülein.

A 11 éves Gyaraki Boginak júniusban kezdett remegni a keze. Ezzel változott meg addigi, tökéletesen egészségesnek hitt élete. A gyerekorvos a szülőket azzal nyugtatta, biztosan a túlterheltség az oka, a nyári szünet megoldja a problémát. Két nappal később a kislány lába is remegni kezdett, ekkor már tudták, nagyobb lehet a baj.

MRI-vizsgálat mutatta ki a kislány agydaganatát. A szülők nem akartak hinni az eredménynek, abban bíztak, csupán elcserélték a leleteket. Sajnos tévedésről szó sem volt, délutánra már a műtét időpontját is megkapta a család. Amikor az orvosok felnyitották Bogi koponyáját, akkor derült ki, a tumor operálhatatlan. Ha eltávolítanák, sérülne a kislány látása, hallása, beszéde és mozgása is. Így csak a kemo- és sugárterápia maradhatott, mint megoldás.

Bogi a kezelésektől elveszítette gyönyörű, derékig érő haját, az elmúlt időszakban pedig nagyon lefogyott. Ennek ellenére mosolyog, és bízik a gyógyulásban, reméli, hamarosan újra járhat iskolába is. A klinikán gitározni tanult, amikor pedig a kemótól lábra tud állni, a házi feladataikat pótolgatja. Iskolába nem járhat, osztálytársaival okostelefonján keresztül tartja a kapcsolatot. Ők mesélték el, Szegeden összefogás indult, és az emberek kupakokat gyűjtenek, hogy segíthessenek neki és családjának – írja a Délmagyar.hu.

Összefogtak az agydaganatos kislányért

További cikkek rákos kislányokról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top