Egészség

Gyógyító növények a PMS tünetei ellen (X)

Vannak, akik a menses előtti napokban erős fejfájással, vizesedéssel, puffadással vagy éppen szédüléssel küzdenek. Sőt, akad, aki a "vasszeget" is megenné a nehéz napok előtt. Ráadásul a farkasétvágy inkább erős szénhidrát és uralhatatlan csokoládé iránti vágyat ébreszt. Sajnos, ami ennél is rosszabb és környezetünk toleranciáját is igénybe veszi, az a lelki feszültség, ingerlékenység. Van-e segítség?
Gyógyító növények a PMS tünetei ellen (X)


Naplóval könnyebb a felismerés

A nők több mint 50 %-a küzd a menstruáció előtt valamilyen testi-lelki tünettel, amelyek a menstruációs ciklussal folyamatosan változnak, majd többnyire a menses első napján oldódnak. Mivel a diganózis tüneteken alapul, a betegség felismeréséhez az orvos kérheti betegét, hogy naponta jegyezze fel a tüneteket, figyelje a testi-lelki változásokat.
Sajnos, a nők közel  5%-ánál erős hangulati ingadozás, depresszió jelentkezhet a menstruáció előtti 7-10 napban, melyet Premenstruációs diszfória (rossz közérzet) betegségnek neveznek. Ilyenkor a ciklussal összefüggően megjelenő tünetek naplózása segíthet elkülöníteni a betegséget a valódi hangulatzavaroktól.

Igazolt-e a hisztéria?

A probléma első meghatározása Robert Frank nevéhez köthető, aki 1931-ben premenstruációs tenzió néven írta le a betegséget, majd a ma ismert PMS legfőbb ismérveit 1953-ban egy orvosnő, Katharina Dalton jegyezte le, aki maga is küzdött a tünetekkel. A PMS valódi okát azóta sem sikerült teljesen tisztázni, azonban ami a PMS-el kapcsolatban biztos, az az, hogy kialakulása nem egyetlen kórokra vezethető vissza. Hátterében főleg pszichoszomatikus, életmódbeli és genetikai tényezők mellett a menstruációs ciklus során ingadozó ösztrogén és progeszteron szint eltérései állhatnak: az alacsony progeszteron –és a magas ösztrogén szint. Ám bármely tényező miatt is jelentkezik a kellemetlen állapot, mindenképpen fontos, hogy olyan készítményt találjunk, amely a PMS szerteágazó és sokszínű tüneteit hatásosan képes kezelni.

Segít a barátcsereje és további 5 gyógynövény

A Mastodynon® belsőleges oldatos cseppek homeopátiás gyógyszer, amely a homeopátiás hagyománynak megfelelően alkalmazható a menstruációt megelőző tünetek enyhítésére, a mellek időszakos feszülésének, fájdalmának csillapítására, valamint a felborult menstruációs ciklus harmonizálására.

A Mastodynon® cseppek természetes, növényi eredetű anyagok felhasználásával készült gyógyszerkészítmény, amely nem tartalmaz hormonokat.

A Mastodynon® cseppek olyan homeopátiás monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik. A készítmény fő összetevője a barátcserje, amely mellett a menstruációt megelőző kellemetlen tünetek enyhítésében további 5 gyógynövény biztosítja az összetett hatást.  

A készítmény ajánlott adagja: 18 éves kor felett naponta 3-szor 20 csepp (reggel és este), melyet étkezés előtt fél órával, hígítva kell bevenni.

A Mastodynon® belsőleges cseppek recept nélkül kapható a gyógyszertárakban!

Hirdetés
-Schwabe Hungary Kft.-
1117 Budapest
Fehérvári út 50-52.
Tel: (1) 431-8954, Fax: (1) 431-8953.
www.ciklusnaptaram.hu

S-081-Mastodynon-PR cikk-2015-sep

 

 

Gyógyító növények a PMS tünetei ellen (X)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top