nlc.hu
Sztárok
Udvaros Dorottya már nem tagja a Nemzeti Színháznak

Nem hosszabbították meg Udvaros Dorottya szerződését: “Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak”

Úgy tűnik a nemrégiben felröppent pletykák helyesnek bizonyultak és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznőt elküldték a Nemzeti Színházból.

Korábban már mi is hírt adtunk róla, hogy a Blikk információi szerint Udvaros Dorottya 22 év után otthagyja a Nemzeti Színházat. A bulvárlap akkor azt adta hírül, hogy a teátrum igazgatója, Vidnyánszky Attila nem hosszabbított még szerződést a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznővel. Ezt a hírt pedig most meg is erősítette a művésznő. 

Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem

– mondta Udvaros Dorottya a Magyar Hangnak adott interjújában.

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya (Fotó: Schumy Csaba)

A színésznő megosztotta, hogy a direktor legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti Színház komoly anyagi problémákkal küzd.

„A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért…? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek” – jelentette ki a színésznő.

A távozása okai mellett a tavaly novemberben történt balesetről is beszélt, amikoris a Rómeó és Júlia előadása közben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó lezuhant a díszletről, és maradandó sérülést szenvedett. Úgy fogalmazott:

„Benne volt a levegőben, hogy valami történni fog. Korábban már kis híján történt tragédia, egy öt méter magas díszletelem kezdett el dőlni, a tetején egy színésszel, akinek végül szerencsére nem esett baja, de az eset után elszerződött a színháztól. A Rómeó és Júlia próbáin a kollégák többször is jelezték, hogy veszélyes a díszlet, mégsem történt semmi.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top