nlc.hu
Egészség
Szupertrénerek segítenek az egészséges életmód elterjesztésében

Szupertrénerek segítenek az egészséges életmód elterjesztésében

Legalább tizenötezer embert mozgat meg országszerte az a 150 úgynevezett szupertréner, akik a nehézségek felismerésében is segítenek.

A program célja, hogy a szuperoktatók felismerjék a hozzájuk fordulók mentális, egészségi, sportolási vagy lelki problémáinak valós okait, esetleges összefüggéseit, s a lehető legszélesebb eszköztárral igyekezzenek ezekre megoldást találni.

Magyar Szabadidősport Szövetség többek között a szabadidősport és az egészséges életmód elterjesztésének elősegítését tűzte ki céljául, vállalta fel küldetéseként. A szupertrénerek a következő hetekben országszerte különböző sportesemények keretében összesen 15 ezer embert mozgatnak meg ingyenesen, illetve végeznek tanácsadást életmódváltás, táplálkozás, szabadidősport tevékenységek témakörben.

Szupertrénrek segítenek az egészséges életmód elterjesztésében

Nagy szükség lenne az életmódváltásra, mert az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 2015-ben publikált kutatása szerint Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, míg más vizsgálatok alapján a felnőtt lakosság csak kis része, mintegy 16 százaléka végez többé-kevésbé rendszeres sporttevékenységet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top