Egészség

Megható: szörnyekkel ijeszti el a rákot a kisfiú

Elkapkodták a vevők a kissrác rajzait.

A 4 éves, kanadai Max Rice nagypapája melanomában halt meg, a kisfiú ekkor szembesült először a rákbetegség létezésével. Később az egyik barátjánál, a 3 éves Kylánál leukémiát diagnosztizáltak, nem sokkal azután, hogy az édesanyját agytumor miatt kezelték. A kis Max ekkor kezdett szörnyeket rajzolni, hogy azok elijesszék a rákot.

Mégpedig a szó szoros értelmében. Max és az anyja, Julie Rohr ugyanis jótékonysági kampányt indítottak: a rajzokat elárverezték az interneten a Kanadai Leukémia és Limfóma Egyesület javára. Az eredeti cél az volt, hogy összegyűjtsenek ezer dollárt, amit az akció első 20 órájában sikerült is elérni.

Azóta a kisfiú mind az 50 eredeti rajza elkelt, jelenleg az azokról készült posztereket, illetve hűtőmágneseket árulják a projekt weboldalán. Az összegyűlt pénz összege mostanra meghaladja a 6 ezer dollárt.

“A szörnyek közül néhány kimondottan dühösen néz. Pontosan úgy, ahogy akkor érezzük magunkat, amikor a rák nevű szörny megtámadja a családtagjainkat, a szomszédainkat vagy a barátainkat. Ezért talán nem baj, ha valami igazán dühöset látunk, ami emlékeztet minket arra, hogy álljunk azok mögé az emberek mögé, akik a rákkal harcolnak” – írta Julie a kampány honlapján.

 

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top