Egészség

Így eheted rosszul a chia magot

A chia magnak számtalan jótékony hatást tulajdoníthatunk. De ha nem jól készíted el, akkor értékes hatásának egy részét elveszíti!

A chia magnak magas a fehérjetartalma, sok rostot, kalciumot, antioxidánsokat és omega-3-zsírsavakat tartalmaz.

De azt tudtad, hogy lehet rosszul is enni?

Így eheted rosszul a chia magot

Például úgy, hogy szárazon eszed és utána iszol vizet. A száraz magokat nem könnyű lenyelni, de ha mégis sikerül, a legnagyobb probléma a gyomorban jelentkezik, mert miután vizet iszunk rá, a magok beszívják azt, és térfogatuk a többszörösére növekszik. Ezzel pedig gyomorfájást okoznak.

Vízbe áztatni azelőtt kell, mielőtt elfogyasztanánk, és akkor készül el, ha a mag körül kocsonyás bevonat keletkezik.

Rakhatjuk joghurtba, kókusztejbe téve készíthetünk belőle pudingot, vagy ihatjuk turmixként. Mindegyik nagyon jó megoldás, de egy biztos, szárazon soha ne fogyasszuk, mert értékes tápanyagai akkor érvényesülnek, ha zselés bevonat keletkezik a magok körül.

Olvass tovább magvak témában

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top