Egészség

Pattanást okozhat a B12-vitamin

Egy friss kutatás szerint a szervezetben túlzott mennyiségben jelen lévő B12-vitamin pattanások megjelenéséhez vezethet.

A Kaliforniai Egyetem kutatói azt találták, hogy a sok B12-vitamin kedvez a faggyúmirigyekben előszeretettel tanyázó, Propionibacterium acnes nevű gyulladáskeltő baktérium elszaporodásának, ami – mint a neve is mutatja – szerepet játszik az aknés bőr kialakulásában, azonban azt is hozzáteszik, hogy erre bizonyos gének is hajlamosítanak. Utóbbiak szerepét azért is igyekeznek tisztázni, mert számos embernél, akinek a bőrén jelen van a fenti baktérium, mégsem alakulnak ki aknék. Azt sem látják még teljesen világosan, hogy a baktérium egészen pontosan miként járul hozzá az aknék megjelenéséhez.

Okozhat a B12-vitamin pattanásokat?

Aknék az arcodon: a B12 vitamin a felelős?

Egyelőre semmiképpen sem tanácsolható tehát, hogy aki aknés bőrrel küzd, csökkentse a B12-vitamin-bevitelt a tiszta arcbőr érdekében, már csak azért sem, mert a B12-vitamin hiánya komoly betegségekhez, vérszegénységhez, emésztési és idegrendszeri problémákhoz vezethet.

Forrás: webmd.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top