Egészség

Majdnem belehalt az anorexiába, aztán gyógyulása után testépítő lett

38 kilóra fogyott, és kis híján belehalt az anorexiába. Gyógyulása után a férje segítségével már testépítőversenyekre készült. Nem mindennapi átalakulást ért el a 32 éves nő.

Laura mindössze 16 éves volt, amikor csúnyán összetörték a szívét. Szerelme a lány anorexiája miatt hagyta el. Három évvel később Laura betegesen soványra fogyott, súlya alig haladta meg a 38 kilogrammot. Akkoriban kevesebb mint 500 kalóriát fogyasztott naponta. A 32 éves nő manapság férje segítségével tudatosan táplálkozik, sőt testépítőversenyekre is jár.

Laura kis híján belehalt az anorexiába, úgy gondolja, életét a testépítés mentette meg. Egykori fotóit elnézve ma már tudja, mennyire beteg volt akkoriban, csont-bőrre fogyva is kövérnek látta magát. Étkezési zavara csak rosszabbodott, amikor a főiskolán az anorexia mellett a bulimia tünetei is megjelentek nála. Szülei aggódva figyelték lányuk önrombolását, de semmit nem tehettek ellene.

Laura egykoe anoerixiásan és most a testépítésnwek köszöbhetően
Laura egykor anorexiásan és ma a testépítésnek köszönhetően

Aztán amikor 2008-ban megismerkedett Jasonnal, akihez később feleségül ment, megismerkedett a tudatos táplálkozással és a rendszeres mozgással is. Természetesen nem egyik napról a másik változott meg életmódja, ugyanakkor Jason nagyon sokat segített neki, hogy az anorexiából meggyógyuljon. Hosszú ideig tartott, mire az étkezés újra örömet okozott az életében, és nem erőszakkal kellett a torkán lenyomni az ételt.

Laura bámulatos változáson ment át az elmúlt évek során. Ma már inkább kislánya miatt aggódik, attól fél, hogy egyszer ő is étkezési zavarokkal küzdhet.

Olvass még az anorexiáról az NLCafén

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top