Egészség

Árt az agyműködésnek a munkahelyi levegő

Hol kell a legjobb formádat hoznod? Természetesen a munkahelyeden! Mégis úgy tűnik, az ott lévő levegő nem tesz jót az agyműködésnek.

Itt egy újabb ürügy, hogy napközben is néha elhagyd az asztalod! Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint nagyon megnő napközben a munkahelyeken a szén-dioxid-szint, ami negatívan befolyásolja a kognitív funkciókat. Persze ez az érték nem halálos, de nem árt, ha naponta többször is kimész kiszellőztetni a fejed.

A munkahelyi levegő árt az agyműködésnek?

A szén-dioxid koncentrációja azért emelkedik nagy mértékben a munkahelyeken, mert hideg időben vagy túl melegben nem szellőztetünk eleget. Ha sokan tartózkodnak egy kis légterű irodában, a kilélegzett levegőtől gyorsan nőhet a szén-dioxid szint.

Hogy hosszú távon milyen hatással van ez az agyra, azt még vizsgálják, de mivel rövid távon is érezzük a negatív hatását, nagy eséllyel hosszú távon is okoz valamilyen károsodást. Igaz, lehet, hogy csak igen kis mértékűt.

Olvass tovább munkahely témában az NLCafén!

MSN

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top