Egészség

A wifiallergia valóban létezik?

Utánajártunk, valóban létező tünetegyüttes-e a wifiallergia.

Egy ideje sokan megmagyarázhatatlan, visszatérő fejfájásól, szédüléstől, bőrirritációtól szenvednek, diszkomfortérzést tapasztalnak wifi közelében. Ezért a WHO, az Egészségügyi Világszervezet bevezette az EHS, azaz elektromágneses túlérzékenység fogalmat.

Íme az EHS tünetei:

Rosszullét
A diszkomfortérzéstől a szédülésig bármi jelentkezhet.

Fejfájás
Az enyhe nyomástól a szúró fájdalomig egyénenként változhat.

A Wi-Fi allergia valóban létezik?
 

Nehéz diagnosztizálni a betegséget, mert a tünetek elég általánosnak mondhatóak, de ha erre gyanakszunk, érdemes kikapcsolni a wifit egy hosszabb időre, hogy megnézzük, úgy is jelentkeznek-e a tünetek.

Azt érdemes azért tudod, hogy a WHO szerint súlyos egészségkárosodást és drámai tüneteket nem okoz a wifi, de léteznek kirívó esetek: egy lány öngyilkosságba menekült ezektől a tünetektől, egy massachusettsi fiú pedig, aki “ipari kapacitású wifi-sugárterhelésnek volt kitéve”, fejfájástól, bőrtünetektől, szédüléstől és orrvérzéstől is szenvedett az EHS miatt.

Egy kutatás pedig arra az eredményre jutott, hogy ez is úgynevezett “nocebo” hatásnak tekinthető, azaz ha valaki elhiszi, hogy EHS-től szenved, valóban kiválthatja ezeket a tüneteket saját magán akkor is, ha valójában nem voltak tünetei az wifisugártól.

Olvass tovább wifi témában!

Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top