Egészség

“Rajtam maradt egy csomó felesleg szülés után, és nem bánom”

Rengeteg felszedtem a terhességem alatt, sokkal többet, mint amire számítottam, ha most látna a 21 éves énem, nem ismerne fel. Őszintén megmondom, sokat sírtam emiatt.

Jessica Hendrickson két babát szült: az első terhessége alatt 18 kilót hízott, a második alatt még nyolcat. A Huffington Postban írta le, miért nem bánja, hogy ennyi súlyfelesleg maradt rajta szülés után, és hogy miért nem szabad elkeseredni a kismamáknak, akik hasonló cipőben járnak.

“Akármerre nézel, azt látod, hogy a celebek szülés után akár 30 nappal újra a régi fényükben tündökölnek, visszaszerezték a szülés előtti csodás hasizmukat, te pedig belenézel a tükörbe, és nem az a Victoria’s Secret-modell test néz rád vissza. Nézzük meg, hogy valójában mit szedtünk magunkra az anyasággal a kilókon kívül!

  • Megváltozott a nézőpontunk: Mielőtt anya lettem, egészen más dolgok voltak fontosak. Gondolj csak bele, ha a babádnak baja van, az neked is fáj. Gondolj bele, hogy az egész lényedet bejárja a babád, az illata, a mosolya, és ez jó dolog!
  • Önzetlenek lettünk: Most már bármilyen döntést hozol, abban benne lesz a gyereked is. Senki sem úgy ébred egy reggel, hogy eldönti, mostantól önzetlen lesz. Feláldozzuk magunkat: felkelünk, etetjük, és ez természetes.
  • Feltétlen szeretet is »szedtünk fel«: Anya vagy, a babád szemében te vagy a minden. Szüksége van rád, és akár csukott szemmel kiválaszt száz másik anya közül.

Amikor legközelebb a tükörbe nézel, és kritizálod magad, gondolj ezekre! Gondolj arra, hogy a szülés utáni karod az, ami gyerekedet ágyba teszi, azzal a kézzel öleled, segíted fel, ha elesik. A lábaiddal futsz utána, vagy arra ülteted. Amikor legközelebb a tükörbe nézel, és kritizálod magad, gondolj arra, mennyi mindent kaptál a gyerekeddel, nemcsak a kilókat!”

Olvass még a szülés utáni testről!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top