Egészség

Így betegíthet meg a porszívózás

Valószínűleg egyikünk sem szereti a házimunkákat, de íme egy ok, ami miatt kihúzhatjuk magunkat a porszívózás feladata alól.

Ha megbetegedtél, könnyebb okolni a tömegközlekedést, a tömeget a szupermarketben vagy a háziorvosi rendelőt. Pedig a valódi ok gyakran az otthonunkban keresendő.

Például te figyelsz arra, hogyan porszívózol?

így betegíthet meg a porszívózás

Kutatások kimutatták, hogyha valaki túl gyorsan porszívózik, akkor annyira felkavarja a port a lakásban, hogy a gép nem tudja elég gyorsan magába szívni azt. Ezért ha lehet, igyekezz lassúbb mozdulatokkal takarítani. De a probléma nemcsak ez.

Amikor kiüríted a porzsákot, akkor egy hatalmas E. colit és szalmonellát tartalmazó porfelhőt hozol létre, amit könnyen be is szippanthatsz. Ezért ha meg tudod oldani, ne a lakásban, hanem szabadtéren ürítsd ki a porzsákot vagy a tartályt, és próbáld meg visszatartani addig a levegőt, míg kellő távolságra nem értél a szemetestől.

Így talán elkerülheted a porszívózás káros hatásait, sőt már van olyan porszívó, amivel meditálhatunk is, így még egészségesebbek is lehetünk.

Olvass tovább porszívó témában!

Prevention

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top