Egészség

Ilyen egy szívátültett fiú műtét utáni első perce – szívszorító videó

Trevor ugyanolyan fiú volt, mint mindenki más. Aztán egyszer csak megbetegedett és sürgősen várólistára került. Szülei felvették a fiú első pillanatait a műtét után, hogy az egész világ lássa, hogy mennyit jelent egy szervadomány.

Trevor Sullivan Michigan állambeli Detroitban él, és ugyanolyan 15 éves volt, mint bárki más. Imádott a barátaival lógni, sportolni és a családjával lenni. A srác focizott egy csapatban, majd egy edzésnél észrevette, hogy valami baj van. Az orvosok azt hitték eleinte, hogy csak allergia, de ez több volt annál. A fiú szívelégtelenséggel kórházba került, és itt kiderült, hogy nagy a baj. A fiút azonnal feltették a donorra várók listájára, és a család reménykedett, hogy hamar találnak donort.

A szülők kamerával felvették a műtétről kitolt fiú első perceit az altatás után, hogy mindenki átérezze, és bepillantást nyerjen egy szervátültetett páciens új életébe. A videó, amin Trevor látható, azóta nagyon sok emberhez eljutott, a szülők pedig bíznak abban, hogy több ember lesz, aki felajánlja a szerveit azért, hogy más emberek életét megmentsék ezzel. A szívszorító videóban Trevor arról beszél sírva, hogy mennyire boldog, hogy élhet, és hogy az élet gyönyörű. 

“Annyira boldog vagyok. Régóta vártam erre. Végre újra tudok lélegezni” – ezek voltak Trevor első mondatai.

Még több cikk a szervdonor témában az NLCafén:

forrás: viralnova

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top