1. Répa
A répában rengeteg az antioxidáns és az A-vitamin, ami elengedhetetlen például a szemek épségéhez és az egészséges immunrendszerhez. Jól beépíthetjük salátákba, levesekbe, de serpenyőben megpirítva, köretként is isteniek.
2. Sütőtök
A sütőtök az őszi–téli hónapok nagy slágere: imádjuk egyszerűen megsütve, édesen és sósan, krémlevesnek és pürének. És jó hír, hogy ez a zöldség nemcsak nagyon finom, de szuperegészséges is. Sok benne a kálium, a béta-karotin és a répához hasonlóan az A-vitamin is.
3. Cékla
Azt már régóta tudjuk, hogy a cékla igazi csodaszer. Csökkenti a vérnyomást, fokozza energiaszintünket, segíti az agyműködést és állítólag még afrodiziákumnak sem utolsó!
4. Édesburgonya
Az édesburgonya kiváló helyettesítője lehet a hagyományos krumplinak bármelyik fogásban. Édességük ellenére alacsonyabb a cukortartalmuk, mint a hagyományos burgonyának, ezért kevesebb inzulint termelnek. Ásványi anyagokban gazdag, és rendkívül finom, tápláló szénhidrátforrás.
Forrás: Care2