Egészség

6 szokás, ami gyorsítja az öregedést

A tükörből visszanéző képünk néha ijesztő lehet. Ha úgy érezzük, idősebbnek tűnünk a korunknál, még nem kell pánikba esni, de itt az ideje változtatni pár rossz szokáson.

Multitasking

Ezerfelé figyelni és egyszerre több dologgal foglalkozni valójában nem hatékony, viszont remek stresszforrás még azoknak is, akik úgy vélik, jók ebben. A krónikus stressz ugyanis szabad gyökök termelődéséhez vezet, melyek közismerten gyilkos hatással vannak például a bőrre.

Túl sok édesség

A cukorral rengeteg baj van, esetünkben főleg az, hogy a glikációnak nevezett folyamat révén károsítja a sejtek fehérjéit, ami a bőr tónusvesztéséhez, a ráncok mélyüléséhez, a szem alatt pedig fekete karikák megjelenéséhez vezet.

Napi öt óránál kevesebb alvás

Az alvás megszépít, ezt mindenki tudja. Azt viszont, hogy az elégtelen mennyiségű – általában hét óránál kevesebb – alvás megrövidíti az élettartamot, talán kevesebben. A szakértők azt tanácsolják, hogy igyekezzünk már az előtt ágyba bújni, hogy igazán álmosnak éreznénk magunkat.

A szemránckrém hanyagolása

Mivel a szem körüli bőr mindenkinél nagyon vékony, viszont sok hatásnak van kitéve az arcizmok mozgatása miatt, mindenkinek ajánlott szemránckrémet használni, hacsak nem direkt a minél korábban kialakuló szarkalábakra gyúr.

Szemránckrémere mindenkinek érdemes költeni
Szemránckrémre mindenkinek érdemes költeni

Ha csak nyaraláskor használunk naptejet

Talán meglepő, de igaz: a Nap sugarai nem csak akkor érik a bőrünket, amikor a tengerparton süttetjük a hasunkat. Sőt borús időben is magas lehet az ultraibolya sugárzás, így – legalább nyáron – mindig ajánlott a naptej használata, amikor kimegyünk.

Túl sok smink

A különböző szépítőszerek, főleg a magasabb olajtartalmúak, eltömítik a bőr pórusait, pattanások megjelenéséhez vezetve. Az alkoholt, illatanyagokat és mindenféle irritáló kémiai anyagot tartalmazó festékek viszont pont hogy kiszárítják a bőrt, idő előtti ráncosodást okozva ezzel.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top