Egészség

Ezeket ne tedd, ha sokáig meg akarod őrizni bőröd fiatalságát

Ki ne szeretné, ha bőre minél tovább feszes, fiatalos és üde maradhatna? Na ugye. Szóval épp itt az ideje megfogadni néhány hasznos tanácsot.

1. Vegyél vissza a teendőkből

Azt hisszük, a legmagasabb fordulatszámon pörögni jó dolog, pedig épp az ilyesmi hagy később nyomot arcunkon. Ne halmozzuk a feladatokat, ne nyújtsuk végtelenre a teendők listáját – próbáljunk egyszerre egy dologra koncentrálni, és azt módszeresen elvégezni.

2. Óvatosan az édességgel

Tudjuk, hogy ez talán a legnehezebb dolog, de sajnos az édes száj a bőrön is meglátszik majd. A sok cukortól a bőrünk veszíthet ragyogásából, és csúnya, sötét karikák éktelenkedhetnek szemeink alatt.

Ezeket ne tedd, ha sokáig meg akarod őrizni bőröd fiatalságát

3. Kevés alvás

A kevés alvástól nem csak a nappalok lesznek elviselhetetlenek, de a bőrünk állapota is jelentősen romlik. Egy felnőtt ember számára nagyjából 7-9 óra alvás az ideális, ennél kevesebbtől nemcsak a szem alatti táskák jelentkeznek majd, de bőrszínünk is fakóvá válik.

4. Nem kell a krém?

A szem alá mindenképpen. Ez a vékony, érzékeny bőrfelület sokkal hamarabb képes felfedni valódi korunkat, mint az arc többi része, épp ezért érdemes már korán odafigyelni rá, hogy zsíros krémekkel, óvatos mozdulattal bekrémezzük – így tovább tart majd a fiatalos külső.

Forrás: Health

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top