1. Avokádó
Kálium, E-vitamin, magnézium, szívbarát zsírok és persze rengeteg rost – ez mind megtalálható egyetlen szem méregzöld avokádóban. Fogyaszthatjuk egy csipet tengeri sóval megszórva egy nagy evőkanállal, de készíthetünk belőle bársonyos avokádókrémet is.
2. Articsóka
Egy szép nagy articsóka 9 g-mal növelheti a napi rostbevitelünket. Míg az articsóka rostokban gazdag, szénhidrátból már csak nagyon keveset tartalmaz – fogyasszuk salátaként vagy egy kevés olívaolajjal akár magában is.
3. Fekete bab
A babfélék nagyon hasznosak, ha rostot akarunk bevinni szervezetünkbe! Mivel a fekete bab rosttartalma különösen magas, érdemes lehet ehhez a babfajtához nyúlni, ha mondjuk egy ízletes chili con carnét készítenénk.
4. Karfiol
Sajttal megszórva, tejföllel lerakva… akárhogyan. A karfiol jó helyettesítője lehet a szénhidrátban dús köreteknek, például használhatjuk rizs helyett, aprítóban összedarálva. Valóságos rost-aranybánya!
Forrás: Care2