Egészség

Így segítenek az olajos halak a fogyásban

Még mindig küzdesz az ünnepi túlsúllyal? Iktass be több olajos halat a diétádba, és szabadulj meg könnyebben a kilóktól!
Így segítenek az olajos halak a fogyásban

 Bizony, ha sok halat fogyasztasz (grillezve, nem rántva!), a fogyás is könnyebben megy majd.

Japán kutatók kimutatták, hogy az olajos halakban (lazac, tonhal, makréla, szardínia, hering) lévő omega-3-zsírsavak a “rossz” zsírsejtjeinket egészségesekké alakítják – amik úgy égetik a kalóriákat, mint egy kályha!

A tanulmány a két típusú, testünkben megtalálható zsírsejteken alapszik. Vannak a fehérek, amelyektől mind szabadulni akarunk, hiszen ezek tárolják az extra kalóriákat, és ezekből lesznek a rengő hasak, összeérő combok és az úszógumik. És vannak a bézs színűek, amik égetik a kalóriákat – ezekből akarunk mindannyian többet. 

És itt jönnek a képbe az olajos halak: a gonosz fehér zsírsejteket ugyanis angyali bézsekké alakítják.

Ez különösen nagy segítség lehet a változókorba lépett nőknek, vagy középkorú férfiaknak, akiknél természetes folyamat, hogy csökken a “jó” típusú zsírsejtek száma.

Azt eddig is tudtuk, hogy az omega-3-zsírsavak az öregedés ősellenségei – nem véletlen élnek meg magasabb életkort Japán vagy a mediterrán országok lakói. De hogy még fogyasszanak is, az már végképp megéri, hogy rendszeresen fogyasszunk olajos halakat! Iktassuk be egy héten kétszer a diétánkba, és élvezzük áldásos hatásait!

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top