Egészség

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/1

Megfázás, horzsolás, gyomorrontás, menstruációs fájdalom – néhány azok közül az egészségügyi panaszok közül, amit bizonyára te is ismersz és szeretnél tőle minél gyorsabban szabadulni. A testi bajok enyhítésére, kisebb betegségek otthoni kezelésére érdemes előre felkészülnöd és a legszükségesebbekkel feltölteni a gyógyszeres szekrényt. Elhúzódó vagy súlyos panaszok esetén természetesen érdemes orvoshoz fordulnod, de egy náthával vagy pl. egy horzsolás okozta kellemetlen panasszal akár te is elbánhatsz otthon. Segítünk összeállítani az alapcsomagot.
Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/1


Lázcsillapító, fájdalomcsillapító

Lázcsillapító mindenképp legyen otthon, hiszen a láz a tested védekező reakciójaként a legtöbb betegség kísérő tünete, így megfázás, gyulladások, influenza esetén is jelentkezhet. A legújabb kutatási eredményekre alapozva a számos szakmai szervezet adott ki olyan ajánlást, amely szerint a lázat nem szükséges csillapítani, ha a beteg közérzete megfelelő. Ha te a lázcsillapítás mellett döntesz, ne feledd, hogy ezek a gyógyszerek a tünetek enyhítésére valók, és nem gyógyítják meg a lázat kiváltó betegséget. Ha a lázad több napig nem múlik, mindenképpen fordulj orvoshoz.

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/1

Köptetőszer

A hidegebb hónapokban gyakran fordulnak elő légúti megbetegedések, aminek kísérő tünete, tested természetes védekező reakciója a köhögés. A hurutos köhögés jellemzője, hogy a köhögés során váladék is távozik a légutakból. A felgyülemlett, letapadt huruttól hamarabb szabadulhatsz, ha köptető hatású gyógyszerrel segíted a nyák felszakadását és kiürülését. A borostyánlevél száraz kivonatát tartalmazó Prospan szirup* alkohol- és cukormentes, kétéves kortól az egész család számára hatásos segítséget jelenthet a hurutos köhögés kezelésében. A gyógynövény-alapú készítmények előnye, hogy a természetben előforduló hatóanyagok segítségével gyógyítanak, általában kíméletesebbek a mesterséges hatóanyagoknál.

 

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/1

 

* Vény nélkül kapható gyógyszer.
A kockázatokról és mellékhatásokról
kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

 

Cikkünk második részét itt tudod elolvasni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top