Egészség

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/2

Megfázás, horzsolás, gyomorrontás, menstruációs fájdalom – néhány azok közül az egészségügyi panaszok közül, amit bizonyára te is ismersz és szeretnél tőle minél gyorsabban szabadulni. A testi bajok enyhítésére, kisebb betegségek otthoni kezelésére érdemes előre felkészülnöd és a legszükségesebbekkel feltölteni a gyógyszeres szekrényt. Elhúzódó vagy súlyos panaszok esetén természetesen érdemes orvoshoz fordulnod, de egy náthával vagy pl. egy horzsolás okozta kellemetlen panasszal akár te is elbánhatsz otthon. Segítünk összeállítani az alapcsomagot.

Cikkünk első részét itt olvashatod.

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/2

Bőrfertőtlenítő, baktériumölő krém

Ha a konyhában szorgoskodsz, gyakran sportolsz, alapvetően aktív életet élsz, akkor időnként óhatatlanul kisebb bőrfelszíni sérüléseket is elszenvedhetsz. Ha gyermeked van, akkor valószínűleg még gyakrabban találkozol kisebb sebekkel, horzsolásokkal a kis örökmozgók bőrén. A sebeket minden esetben jól tisztítsd ki, mert a beletapadt kosz, föld miatt begyulladhatnak, ami lassítja a gyógyulást és veszélyes szövődményeket is okozhat. Kisebb felületi sebekre (horzsolás, karmolás, vágás) a mielőbbi gyógyulás érdekében használhatsz kettős hatású bőrfertőtlenítő, baktériumölő krémet, mint például a Tyrosur hidrogélt*. Az olajmentes hidrogél előnye, hogy a seb tud lélegezni, nem szárad ki, és a váladék is szabadon tud távozni a sebből. Hatóanyaga a tirotricin nevű antibiotikum, amely baktérium- és gombaölő hatása révén elősegíti a gyógyulást.

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/2

Görcsoldó

Különböző görcsök tested bármely részén előfordulhatnak, a kiváltó okoktól függően a görcs lehet enyhébb vagy komolyabb is, fájdalomküszöbtől függően fájdalmaidat enyhítheti egy görcsoldó gyógyszer. A menstruációs görcsök enyhítésére speciális készítmények is kaphatóak, ám ha rendszeresen tapasztalsz a menstruációdhoz köthető erős görcsöket, mindenképpen fordulj nőgyógyászhoz, mert a testednek ez a jelzése akár szervi gondokat is jelenthet.

Készülj fel a váratlan helyzetekre! 2/2

Altató, nyugtató hatású készítmény

A téli időszak az idegrendszeredet is igénybe veszi, nehezebben küzdesz meg a stresszel, az év eleji hajtásban fáradékonyabb lehetsz. Ahhoz, hogy egész nap jól teljesíts, elengedhetetlen, hogy reggelente frissen és kipihenten ébredj. Ha alvásproblémáid vannak, pl. álmatlanságban szenvedsz, akkor segítségedre lehet a vény nélkül kapható Redormin Hspt* gyógyszer, ami kétféle gyógynövény: macskagyökér- és komlótoboz-kivonatot tartalmaz, amelyek a népi gyógyászatban régóta ismertek nyugtató, alvást segítő hatásukról.

 

* Vény nélkül kapható gyógyszer.
A kockázatokról és mellékhatásokról
kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
   

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top