Egészség

Ezek a legtutibb szorongás elleni módszerek

Aki gyakorló szorongó, az tudhatja, hogy a szorongás a bőrünk alá hatolva képes megkeseríteni az egyébként gondtalan mindennapokat is. Lássuk, mivel űzhetjük el!

A szorongás járványként terjed az egész világon. Az USA-ban a leggyakoribb mentális betegségek közé sorolják: több, mint 40 millió embert érint! A megelőzésre már a gyerekneveléskor érdemes odafigyelni, a kialakult szorongással pedig érdemes pszichológushoz fordulni. De szerencsére számos otthoni praktika is létezik, amikkel enyhíthetők a szorongás nyomasztó tünetei. 

1. Illóolajok

Nem, nem túl egyszerű, hogy igaz legyen! Az olyan illatok, mint az eukaliptusz, a levendula, vagy a jázmin bizonyítottan nyugtató hatásúak. Ha teheted, munka közben is párologtasd őket, de ha másokat zavarsz vele a munkahelyen, akkor otthon, lefekvés előtt vagy a hétvégéken vesd be az illóolajokat.

2. Helyes étkezés

Vannak ételek, amik kifejezetten stresszcsökkentő hatással rendelkeznek. Ha a szorongás kezelése a cél, a B-vitaminban, magnéziumban, omega-3 zsírsavban gazdag ételekkel nem nyúlhatsz mellé: adj minél több avokádót, lazacot, citrusfélét, leveles zöldséget a diétádhoz. Ha valami édességre vágysz, a zabkása, vagy az étcsoki lesz a megfelelő választás – mindkettővel hatékonyan csökkenthető a stressz.

Nem tudsz túljutni a szorongáson? Próbáld ki ezeket a tippeket!

3. Jóga, meditáció, futás

A mozgás jótékony hatásai közé nemcsak a fitt test, és a szép vonalak tartoznak, hanem a kiegyensúlyozott lelki állapot is. Végezz dinamikus mozgásfélét, például futást vagy biciklizést, és nyugodt, koncentrálást igénylőt, például jógát egyaránt. A napjaidba pedig iktass be egy rövid, de teljes kikapcsolást is egy kis meditációval.

4. Elegendő alvás

Az alváshiány a stressz egyik fő kiváltó oka. Próbáld megtalálni azt a mennyiséget (és minőséget) ami kielégítő a számodra, és igyekezz rendszeresen ugyanannyit aludni. Sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb leszel!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top