Van az embernek néha olyan érzése, hogy egy szép piros paradicsomot, amin csak úgy feszül vékony bőre, egyszerűen megenne, mint egy almát, nagyokat harapva bele, magos paradicsomlével az arcán.
A világszerte népszerű zöldség nemcsak sokoldalúan felhasználható és nagyon finom, de szerencsére rendkívül egészséges is. Kezdjük ott, hogy a paradicsomban rengeteg a kálium, ami elengedhetetlen az érfalak karbantartásánál. A paradicsomfogyasztás tehát jót tesz a keringésnek, továbbá csökkenti a koleszterint, amiért szívünk is hálás lehet.
Vitaminokban és antioxidánsokban sem szenved hiányt – rengeteg A- és C-vitamin található benne, amiktől jobb lesz a közérzetünk, de a hajunk is fényesebb és a bőrünk is ragyogóbb lehet tőle.
Végül pedig, ahogyan egy jó barátom szokta mondani “a paradicsom a dohányos legjobb barátja”. És ez így is van. Talán kevesen tudják, de a paradicsom segíthet regenerálni a dohányzás által károsított sejteket – persze nyilvánvalóan egyszerűbb, ha az ember eleve nem károsítja magát dohányfüsttel. Mindenesetre ha már így van, ne hagyjuk ki a paradicsomot étrendünkből.
Forrás: LifeHack