Az antioxidánsok flavonoid csoportjáról sok jót hallani – segítenek az öregedés és a rák megelőzésében is. Egy új kutatás szerint pedig, amit a Harvard Egyetemen végeztek, a fogyásban is tartós segítséget nyújtanak.
A kutatók 120 ezer ember étrendjéről kértek be napi szinten adatokat, majd 4 év elteltével összehasonlították ezeket a súlyuk változásával. Azok, akik átlagosan napi 194 mg flavonoidot vittek be a szervezetükbe, 0,1 kilót vesztettek súlyukból. Bár ez a szám lehet, hogy nem tűnik túl magasnak, a szakértők szerint még ilyen apró súlyveszteség, vagy csak a súlyunk fenntartása is jelentősen javítja az általános egészségi állapotunkat.
Hogy pontosan miért vannak jó hatással a fogyókúrára a flavonoid antioxidánsok, azt egyelőre még a kutatók is csak találgatják, de valószínűleg az anyagcserére gyakorolt jótékony hatásukban keresendő a válasz.
És hogy miben találhatsz 194 mg flavonoidot? Íme, néhány példa:
- 1 és 3/4 csésze petrezselyemben
- 2 kisebb szilvában
- 1 csészényi eperben
- 1/3 csésze félbevágott pekándióban
- 3/4 csésze pisztáciában
- egy nagyobb almában
- másfél csésze szederben
Forrás: Prevention