Egészség

A terhesség legelső lehetséges jelei

A terhességnek nem feltétlenül a menstruáció elmaradása az első jele. Jó, ha te is megismered ezeket!

Amikor észreveszed, hogy késik a menzeszed, akár már többhetes terhes is lehetsz, éppen ezért korábban is jelentkezhetnek már tünetek. Melyek lehetnek ezek?

Émelygés, hányinger. Nem feltétlenül csak reggel! Ha bármikor és viszonylag gyakran tapasztalsz ilyesmit, gyanakodj a terhességre..

Feszülő, érzékeny mellek. Ha menstruáció alatt érzékeny szokott lenni a melled, ezt szorozd be sokkal. Ha ennyire érzékeny most a melled, fennáll a terhesség gyanúja, főleg ha teltebbnek, nehezebbnek is érzed őket. A mellet érintő tünetek már 2-3 hetes terhességnél jelentkezhetnek.

Ha gyakran émelyegsz, jusson eszedbe a terhesség lehetősége

Ha gyakran émelyegsz, jusson eszedbe a terhesség lehetősége

Kimerültség. Ha a szokásosnál hamarabb kezdesz lefeküdni, és gyakorta vagy fáradt, azt okozhatja a terhesség miatti progeszteronszint-változás.

Szagérzékenység és kívánósság. Ha irritálnak bizonyos szagok, melyekkel korábban nem volt bajod, az lehet a megemelkedett ösztrogénszint – és a terhesség – következménye. Ugyanígy áll a helyzet bizonyos ételek megkívánásával.

Enyhe vérzés, görcsölés. Az embrió beágyazódása – ez 10–14 nappal a megtermékenyülést követően történik – járhat némi vérzéssel, ez azonban rövidebb ideig tartó, világosabb színű pecsételő vérzés, nem olyan tehát, mint a megszokott menstruációd.

Mik vannak?!

Forrás: womenshealthmag.com 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top