Egészség

Gyarapodik a kórházak adóssága

Újabb 3,5 milliárd forinttal nőtt a kórházi adósságállomány egy hónap alatt. Február végén meghaladta a 43 milliárd forintot

A növekedés szinte teljes egészében a 60 napon túli állományt érintette a Magyar Államkincstár friss adatai szerint – írja a napi.hu. A növekedés dinamikája alapján április végére az adósságállomány elérheti az 50 milliárd forintot a lap szerint.

 

 

A 60 napon túli tartozások részaránya 41,1 százalékra nőtt, csaknem 18 milliárdnyi 60 napnál régebbi lejáratú. A fekvőbeteg-ellátásban részt vevő négy egyetem közül három, a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem csökkenteni tudta tartozásait. A Pécsi Tudományegyetem 640 millió forinttal 1,086 milliárdra növelte tartozásállományát.

Az adósság növelésében továbbra is a nagy megyei kórházak jártak élen. A legnagyobb adós 2,7 milliárd forinttal továbbra is a Honvédkórház. A második helyen a Péterfy Sándor utcai kórház áll 2,1 milliárddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top