Egészség

3 tápanyag, ami segít megküzdeni a PMS tüneteivel

Bizonyos ételek segítenek a PMS kellemetlen tüneteinek megelőzésében és enyhítésében. Nézzük, melyek ezek!
3 tápanyag, ami segít megküzdeni a PMS tüneteivel

 A PMS szívás, ezen nincs mit szépíteni. Görcsök, puffadás, émelygés, hangulatingadozások, fejfájás… a menstruációt megelőző egy hét felér egy Golgotával! De a helyzet szerencsére azért nem reménytelen. A meditáció, a mozgás és persze a fájdalomcsillapítók mellett bizonyos ételek is segítenek, hogy átvészeljük a PMS időszakát (nem, nem a csokira és a fagyira gondolunk).

1. Kalciumban és D-vitaminban gazdag ételek

A megfelelő mennyiségű kalcium- és D-vitamin-bevitel kifejezetten jótékony hatással van a ciklusra: segít egyensúlyban tartani az ösztrogén szintjét. Hogy a PMS se legyen olyan megterhelő, ügyelj rá, hogy az étrended tartalmazzon tejet, joghurtot, sajtokat és olyan zöldségeket, mint a brokkoli vagy a káposzta, vagy a gomba.

2. B6-vitamint tartalmazó ételek

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a B6-vitamin enyhíti a PMS olyan tüneteit, mint a mellek érzékenysége, a vízvisszatartás, a puffadás és a hangulatváltozások. Fogyassz sok zabkását, banánt, csirkét, pulykát vagy tonhalat, hogy megkíméld magad ezektől a panaszoktól.

3. Mangántartalmú ételek

A mangán, ami szintén csökkenti a vizesedést és a hangulatingadozást, még természetes antidepresszánsként is működik, mert megemeli a szerotonin hormon szintjét. Szuper mangánforrás az ananász, a barna rizs és a málna is.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top