Egészség

Természetes módszerek a koleszterin csökkentésére

A magas koleszterin idővel akár súlyos szívproblémákhoz is vezethet, ezért figyeljünk oda a megfelelő koleszterinszint karbantartására – elég lehet néhány egyszerű, természetes módszer is.

1. Zab

A magas koleszterin ellen küzdőknek érdemes lehet a zabhoz nyúlniuk, hiszen az úgy jelent lassan felszívódó, egészséges szénhidrátforrást, hogy közben nem nyomja az egekbe vércukorszintünket sem. A zab ráadásul segít az artériák tisztításában, és száműzi a rossz koleszterint szervezetünkből. 

2. Áfonya

Ezek az apró, mélykék gyümölcsök telis-teli vannak olyan összetevőkkel, amikért nagyon háláls lehet szervezetünk. A kékáfonyában rengeteg a vitamin és az antioxidáns, és vértisztító hatásának hála, még a koleszterinszinten is segíthet. Ráadásul alapvetően is egészségvédő csemege a szívnek.

Természetes módszerek a koleszterin csökkentésére

3. Spenót

A spenótot nem kell bemutatni, gyerekkorunk óta az egészség élharcosa a tányéron, persze értékelni csak idővel tanuljuk meg. Nem elég, hogy rengeteg benne a vas és a vitamin, de hála az antioxidánsoknak, kiváltképp a luteinnek, még a koleszterinszintünket is megfelelőre csökkentheti!

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top