Egészség

A fogamzásgátló miatt halhatott meg a 17 éves balerina

A tinédzser balerina egy ideje fejfájásra panaszkodott. Egy nap eszméletlenül találtak rá, két nap múlva pedig meghalt. Az orvosok szerint a fogamzásgátló tabletta okozott vérrögöt az agyában.

 A 17 éves Maria Santa élete meseszerűen alakult: a kolozsvári lány 9 éves kora óta balettozott, és annyira tehetségesnek bizonyult, hogy ösztöndíjat kapott a manchesteri Northern Ballet Schoolba. A fiatal balerina azonban egy ideje rosszullétre és fejfájásra panaszkodott, amire az orvosok szinte csak legyintettek.

A fogamzásgátló miatt halhatott meg a 17 éves balerina

 A tinédzser lány a szüleinek egy ideje fejfájásra és a jobb fülében érzett fájdalomra panaszkodott. Azt mondta, úgy érzi, “mintha szét akarna robbanni a feje”. Az édesapja elmondta, hogy lánya gyenge is volt: ahogy hazaért, mindig lefeküdt, és alig evett. Többször hányt is, és azt is megjegyezte, hogy nem érzi a lábát. A rejtélyes panaszok miatt négyszer is elment orvoshoz. Az orvosok semmi komolyat nem találtak, utolsó alkalommal is csak antibiotikumot írtak fel neki.

A fogamzásgátló miatt halhatott meg a 17 éves balerina

Majd egy nap a fiatal balerinára barátja talált rá, eszméletlenül. A lányt azonnal kórházba szállították, ahol két napon át feküdt továbbra is kómában, majd életét vesztette. 

A patológiai vizsgálatok során kiderült, hogy a lány agyában egy vérrög keletkezett, és ez okozta a halálát. Mivel a lány kifejezetten egészséges életet élt, az egyetlen oknak a fogamzásgátló tabletta tűnhet. Valószínűleg a tabletta és egy kiszáradási állapot kombinációja vezetett a tragédiához.

A fogamzásgátló miatt halhatott meg a 17 éves balerina

A Mariát az utolsó napjaiban kezelő orvos elmondta, hogy nagyon ritka esetről van szó, ő mindössze háromszor találkozott fogamzásgátló gyógyszer okozta vérröggel. Bár valóban összefüggés van a kettő között, Maria tragédiája inkább tekinthető balszerencsének, mint általános esetnek.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top