Egészség

3D nyomtatóval készítettek kezet egy kislánynak

A 3D nyomtató óriási találmány, ismét bebizonyosodott.

Az ötéves Emmy Hoffmann jobb kezén ujjak nélkül jött a világra. Most végre megtapasztalhatta, milyen két jól funkcionáló kézzel élni.

A kislány a napokban jutott hozzá első kézprotéziséhez, amelyet 3D nyomtató segítségével késztettek. A csuklója mozgatásával képes az ujjakat szorításra vagy elengedésre utasítani. A gyártó vállalat elmondta, hogy ahogy Emmy nő, úgy fog mindig megfelelő méretű ujjakat kapni.

A protézis nem alkalmas mindenre, nagyon erős szorítást például, mint amit egy bicikli kormányának megragadása igényel, nem lehet vele elvégezni, arra viszont tökéletesen alkalmas, hogy Emmy tárgyakat vegyen kézbe, tartson meg.

Még arra is figyeltek, hogy a protézis rózsaszínű legyen
Még arra is figyeltek, hogy a protézis rózsaszínű legyen

Normál esetben egy protézis elképesztően drága, minden új “ujjszett” 10 000 – 20 000 dollárba kerülne. Hála azonban a szélsebesen fejlődő 3D technikának, a családnak évente mindössze pár száz dollárjába fognak kerülni a protézisek.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top