Egészség

Mikor veszítjük el a szüzességünket – a génjeinktől függ

De nem csak ez. Egy friss kutatás szerint a gyermekeink születésének ideje, sőt még a száma is genetikusan kódolt.

Legalábbis ezt állítja az a friss kutatás, amit egy bizonyos John Perry, a Cambridge Egyetem Epidemológiai Osztályának genetikusa és kutatócsoportja készített, 125 ezer brit adatainak felhasználásával. “Az emberek többsége úgy gondolja, csakis az ő döntése, mikor bújik először ágyba valakivel. Pedig a helyzet az, hogy ez így nem igaz” – mondja John Perry, majd hozzáteszi, a vizsgálatuk bizonyítja, hogy az időzítéshez, ha kismértékben is, de a genetikának is köze van.

Mikor veszítjük el a szüzességünket – a génjeinktől függ

Perry a CNN-nek elmondta, vizsgálataik szerint a gének legfeljebb 25 százalékban felelősek azért, hogy ki mikor veszíti el szüzességét. Ez azt jelenti, hogy a többi befolyásoló tényezőnek, mint a családi háttér, a neveltetés, a szűk és a tág környezet, valamint a baráti kör, sokkal nagyobb szerep jut, mint a genetikának.

A cikkből kiderül az is, hogy a gének leginkább a nemi éréssel befolyásolhatják a szüzesség elvesztését. “Minél korábban kezd valaki kamaszodni, annál nagyobb a valószínűsége, hogy korán elveszti majd a szüzességét is” – így Perry, majd hozzáteszi, a korán érőknél megfigyelhető volt az is, hogy az átlagnál jóval korábban vállalták első gyermekeiket is. “Általánosságban elmondható, hogy a többieknél gyorsabban érő kamaszoknál megváltoznak a prioritások: nehéz az iskolára és a tanulásra koncentrálni, miközben tombolnak az emberben a hormonok” – mondta a genetikus. 

Olvass még többet a szüzesség elvesztéséről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top