Egészség

Élőben közvetítette az abortuszát két nő

Két ír nő Angliába utazott abortuszra – Írországban abortusztilalom van –, ezt az utazást közvetítették online, hogy szolidaritást vállaljanak azokkal, akik szintén erre kényszerültek előttük.

Van olyan budapesti kórház, ahol nem vállalnak abortuszt. Az abortusztablettát itthon ellehetetlenítették, az oldalt pedig, ami az abortuszturizmusra, az itthoni nehéz szabályokra próbálta a figyelmet felhívni, betiltották. Pedig Magyarországról is egyre több nő utazik, például Bécsbe abortusztablettáért.

 Egy ír lány felfüggesztett börtönt kapott, mert abortusztablettát vett be. Ebből kiderül, hogy mi vár azokra a nőkre Írországban, akiknek nincs pénzük elutazni egy másik országba terhességmegszakításra. 

 Augusztus végén két ír nő végigtweetelte az utazását Írországból Angliába, hogy szolidaritást vállaljanak azokkal az “ír nővéreikkel”, akik átestek ugyanezeken. A repüléstől a várótermen át egészen az abortusz utáni vérzésig mindent megosztottak követőikkel.

 

 

 

Huffington Post

Olvassatok még az abortuszról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top