Egy különleges kutatás az egészségesnek (mondjuk avokádó) és egészségtelennek (egy öklömnyi szalonna) gondolt zsírok szervezetre gyakorolt hatását és a stressz összefüggését vizsgálta. Ehhez 58 önkéntes nő stressz-szintjét ellenőrizték reggeli előtt, majd arra kérték őket, hogy vigyenek be szervezetükbe különféle zsírokat – ki “jót”, ki “rosszat”.
Az egyik csoport telített pálmaolajban, a másik telítetlen napraforgóolajban sült reggelit kapott. Az eredmény egyik része tiszta sor: az egészségesebb zsiradékot evőknek jobbak lettek az eredményei. De! Azokon, akik az egészségesebb opciót kapták, azonban az előző nap valami stresszes esemény érte őket, nem mutatkoztak a jobb zsiradék áldásos hatásai.
A kutatók tehát arra jutottak, hogy nem elég az egészséges táplálkozásra koncentrálni – a stressz-szint kordában tartása legalább annyira fontos lehet!