Egészség

Magyar siker: különleges meghívást kapott Amerikába a pacemakeres futónő, Beck Monika

Beck Monika 20 évesen kapott pacemakert, és elképesztő akaraterővel futni kezdett, rajta kívül még senki sem indult pacemakerrel triatlonversenyen. Félmaratonokat fut, és másokat is inspirál a sporton keresztül. Most pedig meghívást kapott egy olyan versenyre, ahol eddig magyar sportoló még nem járt.

20 évesen ültették be a szívritmusszabályzómat. Nagyon tiltakoztam ellene, sok negatív információt hallottam a készülékről, nem akartam, hogy megműtsenek. De egy súlyos rosszullét után mentővel vittek kórházba, az orvosok pedig kérdezés nélkül beültették a pacemakert. Azóta három születésnapot ünneplek: az igazi születésnapomat, a kislánykori szívműtét napját és a pacemaker beültetésének napját.

Ezt mesélte egy korábbi interjúnkban magáról Beck Monika, aki Magyarország szív-futónagykövete.

Fotó: Zákány Gergely és Őszi Szilvia
Fotó: Zákány Gergely és Őszi Szilvia

A család, bár teljesen őrültnek tart, de nagyon büszkék rám. A fiam élsportoló, a lányom szintén sportol, a férjem pedig hű társam mindenben, minden edzésen és versenyen ott van velem, hogy biztonságban tudjon. A triatlon kapcsán azt mondta a férjem, hogy ha az orvosaim engedik, akkor csináljam, ő támogat benne. Anya és feleség vagyok, de olyan, aki megy az álmai után.

Beck Monika most meghívást kapott egy futóversenyre Minneapolisban. Első magyarként október 9-én 10 mérföldet fut majd a Medtronic Global Heroes program keretében, ahová a világ minden tájáról hívtak meg olyan embereket, akik valamilyen orvostechnikai eszközzel a testükben élnek és sportolnak. 

Itt olvashatsz még magyar sikerekről az NLCafén: 

  • Magyar siker: A 10 éves Tímea májátültetés után “úszta le” Európát
  • Magyar lány a világ egyik legjobb cosplayere!
  • Magyar siker: Bánkuti Gabi testépítőnő nyerte a világbajnokságot
  • 21 éves magyar lány után kapkodnak az amerikai kosárcsapatok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top