Egészség

Szinte belehalt a kuruzsló tanácsaiba egy autista kisfiú

Egy autista kisfiú majdnem meghalt, mert szülei egy kuruzsló tanácsait követték.

Súlyos állapotban került egy londoni kórház sürgősségi osztályára egy autista kisfiú, akinek a szülei egy természetgyógyász tanácsát követve alkalmaztak rajta alternatív gyógymódot. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni a fiú életét, aki többek között D-vitamin-mérgezésben szenvedett. 

Az autista kisfiút hányás, szorulás és olthatatlan szomjúság gyötörte, három hét alatt három kilót fogyott, mielőtt szülei kórházba vitték. Csak később árulták el az orvosoknak, hogy egy természetgyógyász tanácsait követve, holisztikus gyógymódot alkalmaztak gyerekükön. Az alternatív terápia részét képezte, hogy hónapokon át 12 különböző táplálékkiegészítőt, köztük keserűsót, tőkehalmájolajat, tevetejet és ezüstöt adtak gyermeküknek, így próbálták őt kigyógyítani az autizmusból. 

Az orvosok megállapították, hogy a túlságosan kiszáradt fiú hiperkalcémiában – a kalcium abnormálisan magas szintje a vérben – és D-vitamin-mérgezésben szenvedett. A beteg jól reagált a kezelésre és két hét alatt rendbe jött. A természetgyógyász ellen eljárás indult. 

Olvass még az autizmusról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top