Egészség

6 dolog, amit a vizedbe tehetsz a jobb emésztésért

Most megtudhatod, milyen hozzávalókkal teheted a sima vizet méregtelenítő csodaszerré!

 Hiába iszol meg naponta két liter vizet, mégsem érzed, hogy tisztulna a szervezeted? Próbáld ki, hogy hozzákevered a vizedhez az alábbi méregtelenítő hozzávalók egyikét, és úgy szürcsölöd el napközben! Ez a legegyszerűbb módja, hogy felgyorsítsd az emésztésed, és megszabadulj a méreganyagoktól anélkül, hogy észrevehető erőfeszítést tennél.

1. Citrom vagy lime

A klasszikus citromos víz itt is az első helyre került: magas C-vitamin-tartalma mellett az emésztés egyik legjobb pörgetője.

2. Almaecet

Adj 2-3 evőkanál almaecetet az üveg vizedhez, hogy felturbózd az emésztésed! Az almaecet hatékonyan szabadít meg a méreganyagoktól, és visszaállítja a szervezet normál pH-szintjét.

3. Friss mentalevelek

A menta segíti az epe működését, valamint olyan enzimeket termel, amelyek segítik az ételekben található vitaminok és tápanyagok felszívódását a szervezetben.

5 dolog, amit a vizedbe tehetsz a jobb emésztésért

4. Uborka

Az uborka magas rosttartalmával segít az emésztési panaszokon. Tégy uborkaszeleteket az üveg vizedhez, és már indulhatsz is.

5. Gyömbér

Reszelj a vizedbe gyömbért lefekvés előtt, és hagyd ázni éjszaka, majd másnap ezt vidd magaddal. Így enyhíthetsz a puffadáson, a görcsökön és az emésztési zavarokon.

6. Fahéj

Dobj egy rúd fahéjat a vizedbe, hogy segítsd az emésztésed! A fahéj baktériumölő hatásának hála megszabadulhatsz az IBS (irritábilisbél-szindróma) kínzó tüneteitől.

Forrás: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top