Hetek óta nem ettél olyan híresen puffasztó ételeket, mint a padlizsán, a bab vagy a brokkoli, mégis úgy érzed, mintha lufi nőtt volna a hasadban? Ha ötleted sincs, mi okozhatja a kellemetlen, puffadásos tüneteket, emlékezz vissza mennyi cukrot ettél a nap során! És a cukor alatt most még nem is a kólára vagy a csokis fánkra gondolunk.
A szomorú helyzet az, hogy még ha oda is figyelünk a cukorfogyasztásra, például kiiktatjuk a csokit vagy nem teszünk cukrot a kávénkba, akkor is kerülhet annyi cukor a szervezetünkbe, ami puffadást okoz. Az ízesített joghurt, a vaníliás szójatej, vagy egy szelet étcsoki is állhat a diszkomfort érzés hátterében. Mit tehetünk? A dietetikus szerint, minden fehér és barna cukrot szigorúan iktassunk ki az étrendünkből, kerüljük a mesterséges édesítőanyagokkal és a magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal édesített ételeket, valamint a finomított lisztből készült kenyereket és tésztaféléket. Rossz hír, hogy a gyümölcsökkel sem vagyunk teljes biztonságban: aki hajlamos a puffadásra, annak vigyáznia kell az almával, a körtével, a mangóval és a szárított gyümölcsökkel is.
Forrás: Popsugar