Egészség

Ezekkel a jógapózokkal segíthetsz a sok mobilozás okozta fájdalmakon

Kibírhatatlanul fáj és feszül a nyakad? A háttérben az egész napos mobilozás állhat. Nézzük, milyen jógapózok gyakorlásával segíthetsz magadon!

Az angol nyelvben már külön kifejezés született a kínzóan fájó és feszülő nyaki-válli szakaszra: ez a tech neck. A panaszok azoknál alakulnak ki, akik egész nap az okostelefonjukat vagy a tabletüket használják. Ha a te életedet is megkeseríti a feszültség a nyakadban, gyakorold minél többször a napod során az alábbi jógapózokat, amelyek enyhítenek majd az okostelefonozás okozta károkon. Íme:

1. Kobra

Ezekkel a jógapózokkal ellensúlyozhatod a sok mobilozás okozta fájdalmakat

Emelkedj úgy kobra pózba, hogy csak az ujjbegyeiden támaszkodsz, majd végezz pár körzést a válladdal! Ezután helyezkedj el sima kobra pózban, tenyerekkel a talajon, és maradj benne pár másodpercig.

2. Hegytartás

Ezekkel a jógapózokkal ellensúlyozhatod a sok mobilozás okozta fájdalmakat

Hegytartás közben próbáld távolítani a füleidet a válladtól.

3. Mellkasnyitás

Ezekkel a jógapózokkal ellensúlyozhatod a sok mobilozás okozta fájdalmakat

Állj a falhoz úgy, hogy a jobb vállad, a jobb felkarod és a tenyered oldala rásimuljon a falra. A bal kezed tartsd a mellkasod előtt, finoman támaszd vele a falat. Innen kezdj el bal oldalra csavarodni úgy, hogy a jobb váll a falnál marad. Ismételd a másik oldalra is.

Forrás: Yoga Journal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top